ÖSYM, İstanbul Valiliği’nin kararı üzerine hafta sonu İstanbul’da yapılması planlanan e-YDS ve Bitki Koruma Ürünleri Sınavı’nı erteledi. İstanbul dışındaki sınavlar devam edecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda hafta sonu İstanbul’da yapılması planlanan tüm sınavların ertelendiğini duyurdu. Bu erteleme, özellikle İstanbul’da sınava girecek adaylar için önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçti.
ÖSYM’nin açıklamasına göre, 17-18 Ekim tarihlerinde İstanbul’da yapılması planlanan Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2026/11 Farsça/İngilizce) ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Yazılı Sınavı gerçekleştirilemeyecek. Bu durum, söz konusu sınavlara katılacak adaylarda belirsizlik yaratabilir.
İstanbul dışındaki tüm sınav merkezlerinde ise ilgili sınavlar planlandığı takvimde uygulanmaya devam edecek. İstanbul’da sınava girecek olan adayların hak kaybı yaşamaması adına gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı belirtildi. ÖSYM, bu süreçte adayların mağduriyet yaşamaması için çalışmalarını sürdürüyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]