Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) katılımcı sayısının 2027’de 19 milyona ulaşması hedefleniyor. Bütçe teklifiyle program ödeneği ve fon düzenlemeleri de artırılacak.
2027 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’ne göre, Finansal Sistemin Geliştirilmesi ve Sigortacılık Programı’nın ödeneği gelecek yıl için 126 milyar 655 milyon liraya çıkarılacak. Bu ödenek, 2028’de 147 milyar 807 milyon liraya, 2029’da ise 167 milyar 22 milyon liraya ulaşacak.
Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcı sayısının yıl sonunda 18 milyon 400 bine, 2027’de ise 19 milyona ulaşması hedefleniyor. Bu rakamın 2028’de 19 milyon 500 bine, 2029’da ise 20 milyona çıkarılması planlanıyor.
Yurt içi tasarrufları ve tasarruf bilincini artırmak amacıyla finansal okuryazarlık yaygınlaştırılacak. Uzun vadeli tasarruf araçları geliştirilecek ve BES’teki standart emeklilik yatırım fonları, katılımcı birikimleri için daha fazla katma değer üretecek şekilde yeniden tasarlanacak.
Otomatik Katılım Sistemi’ndeki (OKS) fon çeşitliliği, katılımcıların farklı risk algısı ve tercihlerini dikkate alacak şekilde artırılacak. Kesintilerin sadeleştirilmesini sağlayacak düzenlemeler yapılacak. Yatırım fonlu ve birikimli hayat sigortaları yaygınlaştırılacak.
Reklam & İşbirliği: [email protected]