SON GELİŞMELER
--:--:--

Amsterdam’da Filistin Destekçileri Dr. Ebu Safiyye İçin Kızılhaç’ı Harekete Geçmeye Çağırdı

Amsterdam’da Filistin’e destek yürüyüşü düzenleyen göstericiler, İsrail hapishanesindeki Dr. Ebu Safiyye için Hollanda Kızılhaçı’nı göreve çağırdı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Amsterdam’da Filistin Destekçileri Dr. Ebu Safiyye İçin Kızılhaç’ı Harekete Geçmeye Çağırdı

Amsterdam’da Filistin destekçileri, Hollanda Kızılhaçı binası önünde toplanarak İsrail hapishanesinde ağır işkenceye maruz kaldığı belirtilen Dr. Ebu Safiyye’nin durumu için Kızılhaç’ı harekete geçmeye çağırdı. Göstericiler, Waterloo Meydanı’ndan Dam Meydanı’na yürüyerek Filistinli tutuklulara desteklerini ifade etti.

Göstericiler, yürüyüş sırasında “Jetten, ellerin kanlı”, “İsrail’i boykot et”, “Kırmızı çizgi nerede?” ve “Netanyahu Lahey’e” gibi sloganlar attı. Yoldan geçen araç sürücüleri korna çalarak, çok sayıda kişi ise ıslık ve alkışlarla göstericilere destek verdi.

Dr. Ebu Safiyye’nin Durumu ve Çağrılar

Erasmus Rotterdam Üniversitesi Hastanesi’nde kanser araştırmaları yürüten doktor Dana Adel Mustafa, yaptığı konuşmada Dr. Ebu Safiyye’nin 3 aylık abluka sürecinde Kemal Advan Hastanesi’ni ve hastalarını terk etmediğini belirtti. Mustafa, bu süreçte kendi çocuğunun cenaze namazını kılıp defnettiğini de aktardı.

Dana Adel Mustafa, Dr. Ebu Safiyye’nin avukatları aracılığıyla 40 kilo verdiğini öğrendiklerini söyledi. Doktorun avukatlarına, “Beni son kez görüyorsunuz. Beni buraya öldürmeye getirdiler” dediğini aktardı.

Mustafa, yalnızca doktorlar için değil, tüm sağlık çalışanları için orada olduklarını vurguladı. Uluslararası insancıl hukuka göre sağlık çalışanları ve sağlık kuruluşlarının hedef alınamayacağını söyleyen Mustafa, İsrail’in bu kuralları ihlal ettiğini belirtti.

Mustafa, başta Dr. Husam Ebu Safiyye olmak üzere tüm Filistinli tutukluların serbest bırakılması için Hollanda Kızılhaçı’nın harekete geçmesini talep etti.

Filistinli Tutuklular ve Suçlamalar

Konuşmacılar, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinlilerin çoğunun yargılanmaksızın hukuka aykırı şekilde alıkonulduğunu dile getirdi. Bu hapishanelerin “hapishane değil, yok etme kampları” olduğunu ifade ettiler.

Konuşmacılar, İsrail’in işlediği suçların normalleştirildiğini savundu. Hükümet, siyaset ve medya aracılığıyla insanların bu suçlara karşı duyarsızlaştırıldığını öne sürdüler.

Yürüyüş sırasında bazı kişiler cep telefonlarıyla Filistin destekçilerini görüntüleyerek sözlü tacizde bulundu ve provokasyon girişiminde bulundu. Hollanda polisi, yürüyüş güzergahı boyunca geniş güvenlik önlemleri aldı.

Benzer Haberler
Donald Trump Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt’in Ayrılığını Duyurdu
Donald Trump Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt’in Ayrılığını Duyurdu
Trump’ın Ankara’dan Gizli Ayrılışı Füze Saldırısı İstihbaratıyla Gerçekleşti
Trump’ın Ankara’dan Gizli Ayrılışı Füze Saldırısı İstihbaratıyla Gerçekleşti
ABD Savunma Bakanlığı Eski Bakana Gizli Bilgi Sızıntısı Nedeniyle Erişim Yasağı Getirdi
ABD Savunma Bakanlığı Eski Bakana Gizli Bilgi Sızıntısı Nedeniyle Erişim Yasağı Getirdi
İran’dan Hürmüz Boğazı İçin ABD’ye Ağır Şartlar
İran’dan Hürmüz Boğazı İçin ABD’ye Ağır Şartlar
Donald Trump İran Anlaşmasının Yakında Gerçekleşebileceğini Söyledi
Donald Trump İran Anlaşmasının Yakında Gerçekleşebileceğini Söyledi
Ağustos Ayında Gökyüzü Tutulmalar ve Gök Taşı Yağmuruyla Şenlenecek
Ağustos Ayında Gökyüzü Tutulmalar ve Gök Taşı Yağmuruyla Şenlenecek
Objektif & Doğru Habercilik..
Zor Haber - Güncel Haber Bültenleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
    Copyright © 2025 Tüm hakları ZOR HABER 'de saklıdır.