İsrail güçleri, Batı Şeria’daki Kalendiya Mülteci Kampı’nda 60’tan fazla Filistinliyi gözaltına aldı. Baskınlarda evler tahrip edildi, Filistinliler darbedildi.
İsrail güçleri, dünden bu yana Batı Şeria’daki Kalendiya Mülteci Kampı’nda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 60’tan fazla Filistinliyi gözaltına aldı. Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan açıklamaya göre, gözaltına alınan Filistinliler saha sorgusuna tabi tutuldu.
İsrail askerleri, bazı Filistinlileri evlerini terk etmeye zorlarken, bazı evleri sorgulama merkezlerine dönüştürdü. Ayrıca bazı evler ve mülkler tahrip edildi.
Kudüs’teki Kalendiya Mülteci Kampı’na yapılan baskında, İsrail askerleri bir Filistinli genci darbederek alıkoydu. Gözaltı ve sorgulama süreçlerinde Filistinlilerin ağır şekilde darbedildiği, işkence ve kötü muameleye maruz bırakıldığı bildirildi.
İsrail’in kampta sürdürdüğü baskın devam ederken, gözaltına alınanların sayısında artış yaşanmasından endişe ediliyor. Esirler Cemiyeti, Ekim 2023’ten bu yana Filistin mülteci kamplarının benzeri görülmemiş şekilde hedef alındığını belirtti.
Ekim 2023’ten bu yana Batı Şeria’da gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 25 bin 600’ü aştı. İsrail ordusu ayrıca Kalendiya yakınlarındaki bazı dükkanları yıktı ve ana yolu trafiğe kapattı. Kefr Akab beldesinde de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Dün sabah başlayan baskında onlarca ev basılmış, bazı evler askeri karargaha çevrilmişti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]