SON GELİŞMELER
--:--:--

Trump İran’a Nükleer Silah Uyarısı Yaptı Hürmüz Boğazı’nı Vurguladı

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer silah elde etmesi durumunda ‘çok sert adımlar atacaklarını’ belirtti. Hürmüz Boğazı’ndaki kontrolü vurguladı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Trump İran’a Nükleer Silah Uyarısı Yaptı Hürmüz Boğazı’nı Vurguladı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada İran’ın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceklerini kesin bir dille ifade etti. Trump, bu durumun Orta Doğu’da nükleer bir savaşa yol açabileceği uyarısında bulundu. Ayrıca, Hürmüz Boğazı’nda tam kontrole sahip olduklarını vurguladı ve İran’ın nükleerleşmesi halinde “çok sert bir şey yapmak zorunda kalacaklarını” belirtti.

Trump, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken Küba ile Washington yönetimi arasındaki temaslara da değindi. ABD’nin Küba’ya yardım etmek istediğini ve Kübalı Amerikalıların ülkelerine dönüp yatırım yapabilmeleri için Küba’yı açmayı arzuladıklarını kaydetti. USS Nimitz uçak gemisinin Karayipler’e konuşlandırılmasının Küba’ya gözdağı amacı taşımadığını aktardı.

İran’ın Nükleer Silahlanmasına Karşı Net Durum

Başkan Trump, İran ile müzakerelerin devam ettiğini ancak sonuç ne olursa olsun bu sürecin tamamlanacağını söyledi. “İran’ın nükleer silah sahibi olmasına izin verilmeyecek” diyen Trump, bu durumun bölgedeki istikrarsızlığı artıracağını belirtti. İran’ın nükleerleşmesinin Orta Doğu’da ve Avrupa’da büyük bir savaşı tetikleyebileceği riskine dikkat çekti.

Trump, İran’ın zenginleştirilmiş uranyumu tutmasına izin verilmeyeceğini de açıkladı. “Yüksek derecede zenginleştirilmiş uranyumu biz alacağız” ifadelerini kullandı. Bu uranyumu ihtiyaçları olmadığı için muhtemelen imha edeceklerini, ancak İran’ın elinde bulunmasına müsaade etmeyeceklerini ekledi.

Hürmüz Boğazı’ndaki Tam Kontrol Vurgusu

Hürmüz Boğazı’ndaki gelişmeler hakkında da konuşan Trump, ABD’nin boğazda “tam kontrole” sahip olduğunu ileri sürdü. İran ve Umman’ın boğazda bir ödeme sistemi kurma çalışmalarına ilişkin soruları yanıtladı. ABD’nin uyguladığı ablukanın “çelikten bir duvar” oluşturduğunu ve İran bağlantılı hiçbir geminin geçemediğini iddia etti.

Boğazın serbest bir uluslararası suyolu olması gerektiğini savunan Trump, geçiş ücreti alınmasına karşı çıktı. ABD’nin İran’a uyguladığı deniz ablukası nedeniyle bu ülkenin günlük 500 milyon dolar kaybettiğini tahmin ettiklerini belirtti. İran’ın donanma, hava gücü ve füze kapasitesini büyük oranda yok ettiklerini sözlerine ekledi.

Benzer Haberler
Suudi Arabistan Hudeyde Limanı’nı vurdu Husiler’den sert yanıt mesajı
Suudi Arabistan Hudeyde Limanı’nı vurdu Husiler’den sert yanıt mesajı
İran Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı’nda Gemi Kazalarını Açıkladı
İran Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı’nda Gemi Kazalarını Açıkladı
Rusya Nikolayev ve Odessa Limanlarındaki Gemileri Vurdu
Rusya Nikolayev ve Odessa Limanlarındaki Gemileri Vurdu
İran Sirik’te Patlama Sesleri Duyuldu ABD Saldırısı Sonrası
İran Sirik’te Patlama Sesleri Duyuldu ABD Saldırısı Sonrası
İran Devrim Muhafızları Kuveyt’teki ABD Tesislerini Hedef Aldığını Açıkladı
İran Devrim Muhafızları Kuveyt’teki ABD Tesislerini Hedef Aldığını Açıkladı
Meksika Chiapas Eyaleti 7.4 Büyüklüğündeki Depremle Sarsıldı Tsunami Uyarısı Yapıldı
Meksika Chiapas Eyaleti 7.4 Büyüklüğündeki Depremle Sarsıldı Tsunami Uyarısı Yapıldı
Objektif & Doğru Habercilik..
Zor Haber - Güncel Haber Bültenleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
    Copyright © 2025 Tüm hakları ZOR HABER 'de saklıdır.