Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’dan 2024 Turizm Hedefleri Açıklaması

Turizmde Rekor Yılı Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türkiye’nin turizm sektöründeki gelişmeler, rekabet gücü, 2024 beklentileri ve turizm gelirlerinin artırılması için yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Ersoy, 2023’ün rekor bir yıl olduğunu belirtirken, 2024 için de 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir hedeflediklerini ifade etti. Bakan Ersoy, yeni dönemde turizmde yeni pazarlara odaklanacaklarını belirterek,…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’dan 2024 Turizm Hedefleri Açıklaması

Turizmde Rekor Yılı

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türkiye’nin turizm sektöründeki gelişmeler, rekabet gücü, 2024 beklentileri ve turizm gelirlerinin artırılması için yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Ersoy, 2023’ün rekor bir yıl olduğunu belirtirken, 2024 için de 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Ersoy, yeni dönemde turizmde yeni pazarlara odaklanacaklarını belirterek, Türkiye’nin 2021’de 56,7 milyon ziyaretçi ve 56 milyar dolar gelir elde ettiğini söyledi.

Ersoy, 2024 hedeflerine ulaşmak için yeni hedef pazarlar üzerinde çalıştıklarını ve her yıl kendi rekordan daha iyi bir performans sergilemek için yoğun şekilde çalıştıklarını vurguladı.

Arkeoloji ve Gece Müzeciliği

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, arkeolojinin turizmde sürdürülebilirliğin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Ersoy, Türkiye’nin arkeolojide altın çağını başlattığını dile getirerek, 2021’de yıllık arkeolojik çalışma sayısını 670’den 800’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bakan Ersoy, Türkiye genelinde gece müzeciliği uygulamasını başlattıklarını ve bu uygulamayı sürdürülebilir turizm politikaları açısından önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Türkiye’nin Üretim Kapasitesi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Türkiye’nin birçok sektörde güçlü üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Çakar, turizm sektörünün ihracat gelirlerine oranının yüzde 21 olduğunu vurgulayarak, sektörün döviz gelirleri, istihdam artışı ve yüksek katma değer sağlamasıyla dünya genelinde cazibesini artırdığını ifade etti.

Küresel ekonomideki zorluklara rağmen turizm ve diğer hizmet gelirlerindeki artışın olumlu bir seyir izlediğini belirten Çakar, bankacılık sektörünün turizm gibi döviz kazandıran ve istihdam artışı sağlayan sektörlere destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Benzer Haberler
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Nisan 2025 UYP Verilerini Açıkladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Nisan 2025 UYP Verilerini Açıkladı
Makine İmalat Sanayisi İhracatında Gerileme
Makine İmalat Sanayisi İhracatında Gerileme
Sanayi ve Teknoloji Bakanı’ndan Müjdeli Yatırım Hamlesi 💼⏬
Sanayi ve Teknoloji Bakanı’ndan Müjdeli Yatırım Hamlesi 💼⏬
Öğrenciler Hem Eğitim Görüyor Hem de Ekonomiye Katkı Sağlıyor
Öğrenciler Hem Eğitim Görüyor Hem de Ekonomiye Katkı Sağlıyor
Türkiye’nin Nisan 2025 Ödemeler Dengesi Raporu
Türkiye’nin Nisan 2025 Ödemeler Dengesi Raporu
TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ateş: Türkiye’de Mavi Bayrak Sayısı Artıyor ⏬👇
TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ateş: Türkiye’de Mavi Bayrak Sayısı Artıyor ⏬👇
Objektif & Doğru Habercilik..
Zor Haber - Güncel Haber Bültenleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları ZOR HABER 'de saklıdır.