SON GELİŞMELER
--:--:--

Küresel Piyasalarda Şirket Bilançoları ve Ticaret Savaşlarıyla Dalgalanma

ABD’deki Şirket Bilançoları ve Ticaret Savaşları ABD’de açıklanan şirket bilançolarının beklentileri aşması piyasalarda olumlu bir hava oluştururken, 1 Ağustos’ta yürürlüğe girecek olan karşılıklılık esaslı tarifeler endişelere yol açıyor. Analistler, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergilerinde daha sert bir tavır alabileceği ihtimalini değerlendirirken, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’a ilişkin endişeler de devam ediyor. New York…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Küresel Piyasalarda Şirket Bilançoları ve Ticaret Savaşlarıyla Dalgalanma

ABD’deki Şirket Bilançoları ve Ticaret Savaşları

ABD’de açıklanan şirket bilançolarının beklentileri aşması piyasalarda olumlu bir hava oluştururken, 1 Ağustos’ta yürürlüğe girecek olan karşılıklılık esaslı tarifeler endişelere yol açıyor. Analistler, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergilerinde daha sert bir tavır alabileceği ihtimalini değerlendirirken, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’a ilişkin endişeler de devam ediyor.

New York Borsasında Yükseliş

New York borsasında şirket bilançolarına bağlı olarak yukarı yönlü bir seyir izlendi. Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri kapanış rekorları kırdı. ABD’de endeks vadeli kontratlar ise karışık bir seyir izledi.

Avrupa Borsalarında Karışık Görünüm

Avrupa borsalarında ticaret belirsizlikleri ve şirket bilançolarındaki zayıf performans karışık bir seyir oluşturdu. Stellantis Grubu’nun zarar açıklaması ve İngiltere’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları dikkat çekti.

Asya Borsalarında Tedirginlik

Asya borsalarında ABD’nin ticaret tarifelerine ilişkin endişelerle karışık bir seyir izlendi. Japonya’da yaşanan seçim sonuçları ekonomi politikaları hakkında soru işaretlerine neden oldu. Nikkei 225 endeksi ve Kospi endeksi değer kaybetti.

BIST 100 Endeksi Yükselişte

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün yükselişle günü tamamlarken, VİOP’ta BIST 30 endeksine dayalı ağustos vadeli kontrat da işlem gördü. Dolar/TL’de ise hafif bir artış yaşandı. Yurt içinde finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlık ve yükümlülükleri ile yurt dışında Richmond Fed imalat sanayi endeksi verisi takip edilecek.

Bu haberde, küresel piyasalardaki dalgalanmaların sebepleri ve önemli gelişmeler ele alındı. Yatırımcılar, ABD ve diğer ülkelerden gelecek verileri yakından takip ediyor.

Kaynak: [Haber Kaynağı Adı]

Benzer Haberler
Altının gramı 6 bin 640 liradan işlem görüyor
Altının gramı 6 bin 640 liradan işlem görüyor
‘Türk Gıda Kodeksi Yeni Gıdalar Yönetmeliği’ yayımlandı
‘Türk Gıda Kodeksi Yeni Gıdalar Yönetmeliği’ yayımlandı
Enerji piyasasında Türkiye’nin yükselen rolü öne çıkıyor
Enerji piyasasında Türkiye’nin yükselen rolü öne çıkıyor
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı
Borsa İstanbul Güne Yükselişle Başladı
Otomotiv ihracatı ilk 4 ayda 13,8 milyar dolar oldu
Otomotiv ihracatı ilk 4 ayda 13,8 milyar dolar oldu
Kurban Bayramı ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı
Kurban Bayramı ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı
Objektif & Doğru Habercilik..
Zor Haber - Güncel Haber Bültenleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
    Copyright © 2025 Tüm hakları ZOR HABER 'de saklıdır.